Schepen Bieke Verlinden is blij met de nieuwe kinderopvang want de nood blijft hoog in Leuven.
Schepen Bieke Verlinden is blij met de nieuwe kinderopvang want de nood blijft hoog in Leuven. © vertommen

HEVERLEE Goed nieuws voor jonge ouders: in de A. Delaunoislaan in Heverlee opent na de paasvakantie een nieuw kinderdagverblijf de deuren. Schepen Bieke Verlinden (Vooruit) is blij met het nieuwe initiatief dat toch weer 15 plaatsen extra creëert in Leuven.

Kinderdagverblijf Kinderparadijs is geen nieuwe naam in de sector van de kinderopvang. In juli 2011 opende de eerste vestiging de deuren in Kessel-Lo met plaats voor de opvang van 36 kinderen. In januari van dit jaar volgde ook een vestiging in Oud-Heverlee met 18 plaatsen en nu is het de beurt aan een afdeling in Heverlee waar 15 kinderen onderdak vinden. Initiatiefneemster Fatima Khouili is blij dat ze sociaal ondernemerschap kan combineren met aandacht voor de kwetsbare gezinnen in onze maatschappij. “Het kinderdagverblijf zet de deuren bewust open voor kwetsbare gezinnen. In alle opvanglocaties werken we met inkomenstarief”, klinkt het. “Na mijn stage in Toverhuis in Kessel-Lo en ’t Parkske in Hasselt wist ik meteen dat ik mijn eigen kinderdagverblijf wou openen. Sinds maart 2014 werken we al aan het inkomenstarief en dat gegeven deed mijn droom nog meer in vervulling gaan. Op die manier kan ik ook opvangplaatsen aanbieden voor kinderen uit gezinnen die een vaste prijs niet kunnen betalen.”

De nood aan kinderop­vang is hoog, onder meer door de hoge tewerkstel­lings­graad. We juichen elke nieuwe plaats aan inkomensta­rief uiteraard toe Schepen Bieke Verlinden (Vooruit)

Door de sociale aanpak bereikt Fatima een mooie mix van gezinnen en schepen van Zorg en Welzijn Bieke Verlinden (Vooruit) ziet daarin een weerspiegeling van de Leuvense diversiteit. “Dat Fatima nu kan uitbreiden met een nieuwe vestiging in Heverlee en dankzij subsidies van de stad Leuven en de Vlaamse overheid meteen kan starten aan inkomenstarief is een bevestiging van het vertrouwen van de vele gezinnen. We zetten samen met alle opvanginitiatieven weer een stapje vooruit in het uitbreiden van het opvangaanbod in onze stad. De nood aan kinderopvang is hoog, onder meer door de hoge tewerkstellingsgraad. We juichen elke nieuwe plaats aan inkomenstarief uiteraard toe en zeker als deze plekken verbonden zijn met een sterk sociaal engagement zoals in het Kinderparadijs.”

Kinderdagverblijf Kinderparadijs
Average rating:  
 0 reviews