Wie is Fatima Khouili?

De drijvende kracht achter kinderdagverblijf Kinderparadijs is Fatima Khouili, alleenstaande mama, familiemens met een warm hart, en zorgkundige met een jarenlange ervaring. Die warmte en ervaring vormen ook de basis voor Kinderparadijs. Als zaakvoerster vindt Fatima het belangrijk dat haar kinderdagverblijven een veilige omgeving vormen waar kinderen met liefde omringd worden en in de beste omstandigheden kunnen groeien.

Geen gemakkelijke start

In België leerde ze al snel Nederlands, ze tolkte voor haar familie en nam de zorg voor haar halfzusje op zich. Voor Fatima was dit emotioneel een heel zware periode, maar tegelijk ook een pittige leerschool. Het doet haar beseffen dat ze een verschil wil maken in het leven van anderen, dat liefde uiten voor haar gelijk staat met zorgen voor anderen.

Op haar zestiende ging Fatima aan de slag als verzorgende in een woonzorgcentrum, een job die ze met hart en ziel deed. Maar het viel haar zwaar elke keer afscheid te moeten nemen van een bewoner. Tegelijk deed ze ook het JOJO-project (jongeren voor jongeren) waarbij ze een groep scholieren mocht begeleiden. Die ervaring betekende een kantelpunt voor Fatima. Ze besefte dat ze het liefst met jonge kinderen werkt, hen wil omringen met de beste zorgen.

Een warm nest

Fatima ging kinderverzorging studeren en al tijdens haar stages wist ze dat ze haar eigen kinderdagverblijf wou starten. Ze weet uit ervaring hoe belangrijk het is om op te groeien in een warme en liefdevolle omgeving. Dat wil ze graag doorgeven aan de kinderen waarvoor ze zorgt. Meer nog, ze wil dat kwalitatieve kinderopvang en zorg bereikbaar zijn voor alle kinderen, ongeacht hun achtergrond. Door een veilige, liefdevolle en stimulerende omgeving te creëren, wil ze met haar kinderdagverblijven een positieve bijdrage leveren aan de toekomst van de kinderen. Op die manier hoopt ze mee bij te dragen aan hun toekomst en hen een zo goed mogelijke start te geven. Want iedereen heeft recht op gelijke kansen.